Spørsmål

Cefaly

Cefaly er for pasienter som trenger akutt migrenebehandling, samt en migreneprofylakse (forebyggende behandling) fordi de har tre eller flere migreneanfall per måned.

En økt med « akutt funksjon » varer én time. Det må brukes under migreneanfallet og kan gjentas i nye 60 minutter hvis migrenesmertene ikke er lindret innen to timer, eller hvis det oppstår et annet migreneanfall.

En økt på forebyggende funksjon varer i 20 minutter. Den må brukes daglig og økten kan gjennomføres når som helst i løpet av dagen, selv om det anbefales å gjennomføre den på kvelden.

Den forebyggende funksjonen er for personer som har hyppige migreneanfall (mer enn tre per måned) og har behov for forebyggende behandling. Denne funksjonen må brukes daglig.

Den akutte funksjonen er ment for akutt lindring av migrene og må brukes under et migreneanfall. Behandlingen kan gjentas samme dag hvis migrenesmertene ikke er lindret innen to timer, eller hvis du får et nytt migreneanfall.

Om du på noe tidspunkt synes intensiteten blir for mye for deg kan du enkelt trykke på knappen for å stabilisere intensiteten eller fjerne apparatet fra elektroden for å avslutte økten.

Ja, ved å presse og holde inne knappen kan du raskt øke intensiteten til ønsket intensitetsnivå. Dette kan gjentas helt til maksimal intensitet er nådd.

En elektrode med magnettilkobling brukes med Cefaly. Én elektrode kan gjenbrukes opp til 20 økter.

Før du påfører elektroden, må huden i pannen alltid renses og avfettes grundig med såpe og vann. Så lenge elektroden sitter godt på huden i pannen kan den brukes.

Når økten avsluttes, bør elektroden legges tilbake på det gjennomsiktige plastunderlaget og lagres i Cefaly-etuiet. Dette er for å hindre at den tørker ut.

Ikke la elektroden ligge uinnpakket på et tørt sted. Den vil da miste fuktigheten og vil ikke lenger fungere som den skal. Noen få dråper vann fra springen på elektrodegelen vil fukte den igjen og forlenge brukstiden.

Det tar omtrent 180 minutter (3 timer) å lade batteriet til Cefaly helt opp. Det er viktig at du lader Cefaly helt opp før den første økten.

Batteriets levetid varierer fra 5 til 10 timer i bruk, avhengig av hvilket program som brukes for hver økt.

Om Cefaly gir fra seg et langt pip når du trykker på knappen, betyr det at batteriet er for lite ladet opp, og du må lade det opp igjen i minst 5 minutter for å kunne få en økt ut av det.

Følelsen Cefaly gir deg, er uvant og kan være ubehagelig de første gangene, men de fleste blir raskt vant med den etter et par økter. Imidlertid er noen mennesker mer følsomme en andre og kan synes følelsen Cefaly gir dem, gjør vondt. Om du opplever dette, kan du bare trykke på knappen under økten når følelsen begynner å bli smått ubehagelig, for å begrense intensiteten.

Bare 1,25 % av pasientene holder ikke ut følelsen Cefaly gir dem, og greier derfor ikke å fullføre behandlingen skikkelig.

Vi anbefaler at du ikke bruker Cefaly i følgende situasjoner:

  • Personer med hjerne- eller ansiktstraumer (mindre enn 3 måneder).
  • Personer med slitasje på huden i området elektroden skal plasseres.
  • Personer med allergi mot akrylat.
  • Personer med kutan overfølsomhet: +/- 5% av mennesker har en overfølsomhet i huden på pannen og tåler ikke følelsen av Cefaly® Dual i bruk.
  • Personer med implantert elektronisk apparat i hodet..
  • Personer med trigeminal nevralgi.
  • Personer med oftalmisk helvetesild.

Gravide kvinner kan bruke Cefaly uten bekymringer. Apparatet er ofte anbefalt som erstatning for medisiner gravide kvinner ikke kan innta.

Cefaly-enheten har en garanti på 2 år fra kjøpsdato. Ta godt vare på fakturaen eller kvitteringen, siden denne er ditt kjøpsbevis, og datoen på denne vil gjelde som kjøpsdato.

Denne 2-års garantien dekker ikke tilbehør som batterier, elektroder og forberedelsesprodukter («Prepare»), og heller ikke skade som følge av at apparatet blir slått, mistet eller på annen måte skadet som hindrer det i å fungere skikkelig. Apparater som har sprukket, ødelagt eller bulket deksel, eller deksel som viser tegn på fysisk skade, er derfor ikke dekket av garantien. Dette gjelder også apparater hvor kontaktbitene er bøyd eller knust med makt.

I garantiperioden kan apparatet avhengig av hvor alvorlig feilen er, enten repareres kostnadsfritt hos en godkjent reparatør eller erstattes.

Cefaly er for øyeblikket ikke mulig å få refundert gjennom Folketrygden. Imidlertid ser det ut til at flere og flere helseforsikringer vil dekke helt eller delvis kjøp av Cefaly etter vurdering i enkeltsaker.

Vi foreslår at du henvender deg til helseforsikringsselskapet ditt og spør om de kan bidra finansielt. Fortell dem om migreneplagene dine og hvordan Cefaly kan forbedre situasjonen din. Pass på å legge ved en kopi av resepten din samt en kopi av fakturaen til henvendelsen.

Behandling av ordren min

Gjennomsnittlig leveringstid to til fire virkedager.

Cefaly-apparater blir levert med posten. Du få en hentelapp i postkassen. Når du plasserer ordren, kan du også velge leveringsadresse hvor du vet at noen vil kunne motta den (arbeidsplassen, foreldres adresse, osv.). Bestillinger av elektroder og annet tilbehør blir også sendt i posten.

Vi godtar en rekke betalingsmåter:

  • Klarna (Kunden velger selv betalingskort som er godkjent hos Klarna)

Betalingssteget blir ikke fullført på Cefaly-hjemmesiden, men på hjemmesiden til en bankspesialist.